Sains politik Islam - Mohd. Rumaizuddin Ghazali, 1971- (Bentong, Pahang : PTS Publications & Distributors, 2004)
Buku ini memperkenalkan sejarah perkembangan teori sains politik Islam dan perbandingannya dengan sains politik barat
Keywords: Islam and politics; Islam and state